Bij het instellen van onze programma’s dien je jouw huidige haalbare 1RM’s in te voeren. Op basis daarvan wordt automatisch berekent welke je gewichten je moet gaan tillen.

OPTIE 1:

Heb je in de afgelopen periode (lees: max. 3 maanden geleden) uitdagende/maximale sets uitgevoerd van de desbetreffende oefening van maximaal 10 herhalingen? Gebruik dan deze data om jouw 1RM te bereken via deze 1RM Calculator. Deze manier kan een redelijke schatting vormen van je 1RM.

OPTIE 2:

Gebruik een trainingsmoment om op zoek te gaan naar een uitdagende/maximale set van 3 tot 5 herhalingen. Bouw per set je gewicht op, mits de beweging nog naar behoren wordt uitgevoerd.

Let op: uit veiligheidsoverweging staan we het niet toe om zelfstandig een 1RM test uit te voeren in Open Gym. Vraag hier altijd een coach voor óf voer deze test uit tijdens een Strength Class.

TIPS

  • Hoe lager het aantal reps dat je invoert, hoe nauwkeuriger je 1RM zal zijn. Met andere woorden, een 3-rep max (3RM) zal je een betere schatting geven dan een 12RM.
  • Stop je set zodra je vorm dreigt af te breken, of je bewegingsbereik afneemt. Geen enkele 1RM is het waard om geblesseerd te raken en te moeten stoppen met trainen.
  • Vergeet niet dat elke oefening zijn eigen 1RM heeft. Gebruik niet de 1RM van je back squat om je front squat te berekenen. Kracht is specifiek!
One-Rep Max Calculator