27 mei is het memorial day, dit is dé dag waarop overleden Amerikaanse militairen herdacht worden. Binnen de wereld van CrossFit staat deze dag bekend als de dag waarop de meest bekende hero workout “Murph” wordt uitgevoerd. Dit jaar willen wij deze dag opdragen aan het KWF en daarmee een steentje bijdragen aan Alex van Krevelen’s actie om de Alpe d’HuZes te voltooien in juni. Net als veel andere boxen zullen wij de workout de zondag ervoor uitvoeren, dus markeer zondag 26 mei in je agenda!

Overdag zullen er verschillende mogelijkheden zijn om de WOD te voltooien. Vind je de Rx variant net iets te extreem? Kies dan voor een geschaalde versie. Deze zullen we op de dag zelf bespreken. Geen enkel excuus mogelijk om niet mee te doen dus!

Ook zal er een Kids-uur plaatsvinden waarbij de workout natuurlijk gescaled zal worden op hun niveau.

’S avonds is er de kans om het verhaal van Murph verder te ontdekken door samen de film ‘Lone Survivor’ (16+) te kijken. Tijdens de film zal er drinken en iets lekkers kunnen worden gekocht. De volledige opbrengst van deze dag gaat naar Alex van Krevelen voor het KWF.

Murph for KWF

Kanker is een sluipmoordenaar. Vaak wordt kanker op het laatste moment gediagnosticeerd, waardoor er geen tijd meer is om de behandeling te starten. Laat staan de patiënt te genezen.

Vorig jaar is dat voor ons maar weer eens pijnlijk duidelijk geworden. Nog geen drie weken na de diagnose is mijn vader op 74-jarige leeftijd overleden aan kanker. Omdat meer onderzoek naar kanker, de kans op eerdere diagnose vergroot waardoor de kans op herstel toeneemt, daarom doen wij mee aan Alpe d’HuZes.

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

100% donaties naar kankeronderzoek: elke gedoneerde euro aan het Alpe d’HuZes/KWF-fonds komt direct en voor 100% ten goede aan kankeronderzoek. Dankzij onze sponsoren en vrijwilligers kunnen we dit evenement organiseren. Alpe d’HuZes heeft geen overheadkosten, personeel of een eigen kantoor. Alleen uit de inschrijfgelden worden organisatiekosten betaald. Alle andere benodigdheden worden gratis aan Alpe d’HuZes verstrekt!

Team van Krevelen bestaat uit:
Gert-Jan van Krevelen (fietsen)
Alex van Krevelen (hardlopen & fietsen)
Anneke van Krevelen (wandelen)
Geert van Krevelen (hardlopen/wandelen)
Leanne van Vuuren – van Krevelen (wandelen)
Marijn van Vuuren (wandelen)

Benchmark “Murph”

Benchmark “Murph” is meer dan een gewone workout. Binnen CrossFit is het een traditie welke uitdaagt, motiveert en waarmee een beetje bloed, zweet en tranen opgedragen kan worden om een man te eren die alles gaf wat hij had: “Michael Patrick “Murph” Murphy (7 mei 1976 – 28 juni 2005) was een Amerikaanse Navy SEAL officier, die bekroond werd met de hoogste militaire onderscheiding, de Medal of Honor, voor zijn acties tijdens de oorlog in Afghanistan.

Hij was de eerste militair van de US Navy die deze onderscheiding kreeg sinds de oorlog in Vietnam. Ook ontving hij de Silver Star Medal (die later werd opgewaardeerd naar de Medal of Honor) en de Purple Heart. Zijn bijnamen in het leger waren “Murph” en “The Protector”.”

 

WORKOUT AND SCALING OPTIONS

“Murph” 
1600m run
100 pull-ups
200 push-ups
300 squats
1600m run

Rx = met weightvest!

1/2 “Murph”
800m run
50 pull-ups
100 push-ups
150 squats
800m run

1/4 “Murph”
400m run
25 pull-ups
50 push-ups
150 squats
400m run

Kids “Murph”
Buy-in: 400m run
3 rounds of:
10 jumping pull-ups
20 kneeled push-ups
30 squats
Buy-out: 400m run

TIMETABLE

MURPH – KIDS

10:00 uur – 11:00 uur

MURPH – HEAT 1

11:00 uur – 12:45 uur

MURPH – HEAT 2

12:45 uur – 14:30 uur

MURPH – HEAT 3

14:30 uur – 16:15 uur