(Video van 2022, informatie is gelijk)

Het 2023 CrossFit Games seizoen trapt af met de CrossFit Open, een drie weken durende wereldwijde competitie waar iedereen – ongeacht fitnessniveau – kan meedoen aan de grootste fitnesscompetitie in de geschiedenis.

Sluit je aan bij honderdduizenden deelnemers voor de CrossFit Open.

Join for the fitness. Stay for the fun!

Aanmelden

COUNTDOWN TO THE OPEN

2023/02/16 21:00:00

LET THE GAMES BEGIN

 

De Open duurt 3 weken en bestaat uit minimaal 3 workouts. Meer is, op het moment van schrijven, nog niet bekend. De workouts worden per week op donderdagavond bekendgemaakt op games.crossfit.com.  Bij FITTR CrossFit kun je de workout wekelijks op vrijdagavond gezamenlijk uitvoeren (deelname is 1 credit). Vervolgens heb je tot de maandag daarop om de score van die workout in te dienen via de officiële website.

De Open is vanaf afgelopen jaar toegankelijker dan ooit. Het is eigenlijk een wedstrijd op zich geworden voor alle niveaus, van beginner tot professional. Voor alle workouts zijn aangepaste versies per niveau.

Divisies

  • Rx’d – Doe de workouts zoals beschreven. Dit is de meest uitdagende optie, maar toch zijn veel mensen van jaar tot jaar overgestapt van Scaled naar de Rx’d.
  • Scaled – Ben je nog niet klaar voor de workouts zoals ze beschreven staan? Geen probleem. De Scaled divisie biedt klassieke schalingsopties voor veel van de gebruikelijke CrossFit gymnastiekbewegingen en omvat lichtere gewichten.
  • Foundation – Net begonnen met CrossFit of misschien is dit je eerste Open? De foundations workouts zijn een goede plek om te beginnen.

Data 

  • Vrijdagavond 17 februari
  • Vrijdagavond 24 februari
  • Vrijdagavond 03 maart

Oosterhout: gezamenlijke briefing start om 17:30 uur
Dongen: gezamenlijke briefing start om 18:30 uur

Heats

We werken met vaste tijdsblokken (heats) waarvoor kan worden aangemeld via SportBit Manager (1 credit). Omdat alle workouts uitgevoerd moeten worden onder toezicht van een judge (iemand die de herhalingen checkt en telt) vragen we alle deelnemers om ook minimaal 1x deze rol in te vullen. Wij zorgen ervoor dat er o.a. een coach aanwezig is, alle benodigde documenten beschikbaar zijn, dat de avond volgens plan verloopt én voor een drankje achteraf. Samen zorgen we voor een gezellige avond met veel fitness!

01. SIGN UP

Meld je aan via games.crossfit.com (deelname kost $20) en maak je klaar voor de strijd.

02. Work out

Kom op vrijdagavond de workout van de week uitvoeren. Support je mededeelnemers en help elkaar met judgen.

03. SUBMIT YOUR SCORE

Log je score voor de wekelijkse deadline om je naam op het wereldwijde klassement te zien.

FAQ

Moet ik perse een ticket kopen voor $20?

Nee, maar… meedoen vanaf de zijlijn is niet helemaal onze style. Daarnaast is het een commitment die je aangaat, wat zorgt voor een doel. Door niet aan te melden voor de Open houd je altijd een “stopknop” achter de hand voor de momenten waarop het zwaar wordt. En we kunnen je één ding garanderen: je zult worden uitgedaagd!

Wat als ik niet kan op vrijdagavond?

We bieden de Open aan als community-event, omdat we erin geloven dat we samen verder komen dan alleen. Als je wilt deelnemen is het belangrijk dat je aanwezig kunt zijn op de aangegeven momenten. Bij hoge uitzondering kun je onze coaches benaderen voor een ander moment. Het is ook niet mogelijk om de workouts tijdens een Open Platform-uur uit te voeren.