Hi iedereen! Hier is mijn “1 Jaar CrossFit” ervaring en progressie tot zo ver.
Je bent vrij om het verhaal te lezen, maar niet verplicht! 

Laten we 381 dagen geleden beginnen, op 15 september kwam ik in aanraking met mijn eerste CrossFit ervaring bij FITTR @fittr_crossfit_oosterhout. Mijn neef had mij uitgenodigd voor hun 1-jarig jubileum. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik wilde het wel een keer proberen. Je kunt namelijk niet oordelen voor je iets geprobeerd hebt, toch?

Ik was meteen verliefd op de omgeving, de gemeenschap (community) , de mensen en de coaches. I kon het gevoel niet beschrijven, omdat het voor mij een nieuw gevoel was, maar het voelde goed aan.

Dus, een paar dagen later, op 1 oktober, precies 1 jaar geleden, besloot ik CrossFit een maand lang uit te proberen. Puur om te ontdekken of het gevoel zou blijven. Het bleef niet alleen, het groeide steeds groter en groter, elke dag dat ik daar was, en het groeit nog steeds.
Dus, in het kort, wat heeft het mij gebracht?

Fysiek

Ik voel me fitter en sterker dan ooit, en ik heb skills geleerd waar ik nooit van heb kunnen dromen. Voor het eerst in mijn leven voel ik me zelfverzekerd over hoe ik eruit zie. ‘’I’m gonna do today what other people aren’t willing to. So I can do tomorrow, what other people can’t’’ – Mat Fraser

Mentaal

Ik voel me gelukkiger en heb mijn emoties beter onder controle. Daarnaast heb ik geleerd te accepteren en zie ik “falen” als punten van zelfontwikkeling. ‘’It doesn’t matter how many times you fall, it matters how many times you stand up, and try again’’

Persoonlijk

Allereerst: Ik ben dichter tot mijn familie zoals mijn neef Brent gekomen. Zoals ik al zei, heeft hij mij geïntroduceerd in de CrossFit omgeving en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor!
Ten tweede: Ik heb de meest geweldige mensen leren kennen met dezelfde mindset en toewijding als mijzelf. Veel van die mensen beschouw ik als vrienden. Dat is allemaal te danken aan de geweldige coaches en atleten bij FITTR.

Tot slot: Ik heb een nieuwe passie gevonden! Iets waarvan ik daadwerkelijk houd om te doen en steeds beter in wil worden. Elke. Dag. Weer. ‘’Your mind will quit a thousand times before your body will’’

Robin Smits