Naam: Renata van den Berg
Aantal trainingen per week: 3 tot 4, afhankelijk wat past binnen mijn werkrooster. Het liefst zou ik vaker komen.
Favoriete benchmark/workout: Hiervan weet ik nog te weinig. Als het lekker lomp is, past het vaak wel.

1. Hoe kwam jij in aanraking met CrossFit?
Het bestaat en ikzelf had er een imago opgeplakt wat mij aanstaat. Ruige business, waar je sterk van wordt, waar je tot het gaatje gaat en grenzen verlegt. Sporten next level. Dat wilde ik wel, dus heb ik een proefles ingepland.

2. Hoe ben jij bij FITTR terecht gekomen? En waarom heb je voor FITTR gekozen?

In eerste instantie is het lang bij een idee gebleven. Ik wilde graag kennismaken met CrossFit, maar corona kwam om de hoek. Dit leek mij niet de meest briljante tijd om over te stappen. Corona bleek lang aan te houden, waardoor ik uiteindelijk toch in coronatijd ben overgestapt van fitness naar CrossFit. Top idee, want het sport aanbod was goed weggezet!

Een vriend van mij heeft in het verleden bij FITTR getraind en vanuit hem wist ik dat FITTR erg dichtbij zat. Ik heb ook een proefles bij een andere box gedaan, maar heb uiteindelijk gekozen voor FITTR. De interesse en kunde vanuit de coaches tijdens de intake kon ik erg waarderen. Dit samen met de locatie heeft mij doen besluiten mijzelf in te schrijven bij FITTR.

3. Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik heb psychologie gestudeerd en in het dagelijks leven werk ik als behandelaar in de specialistische GGZ. Ik werk in complexe jeugdzaken die crisisgevoelig zijn. De problematiek is erg divers. In het ene gezin kan bijvoorbeeld drugsgebruik of negatieve vrienden een rol spelen bij het schoolverzuim van een jongere, terwijl in het ander gezin angsten ten grondslag liggen aan het schoolverzuim. Denk verder aan zaken zoals agressie, trauma, seksueel overschrijdend gedrag, automutilatie, suĆÆcidaliteit etc. Doorgaans ben ik onderweg en werk ik onregelmatig. Ik werk namelijk niet vanuit kantoor, maar kom bij mijn gezinnen thuis. Veelal ben ik ook langs de weg te vinden om plannen uit te werken en telefoontjes te plegen.

In het verlengde van mijn werk als behandelaar, begeleid ik weleens studenten/stagiaires en geef ik zo nu en dan les op het HBO.
Binnen de organisatie ben ik ook OR-lid.

Naast werk ambieer ik een leuk leven. Graag breng ik tijd door met vrienden, familie en mijn vriend. Muziek maakt het leven leuker. Ik hou van lekker eten en drinken en ben fan van spelletjes, vooral als ik kan winnen. Ik kom graag buiten en ben nog altijd graag in de buurt van, op of in water. Ook speel ik saxofoon en ben ik zowaar onderdeel van een dweilorkest hier in Oosterhout. Overigens is dit niet de muziek die ik opzet als ik thuis ben šŸ˜‰.

4. Welke sport beoefende je voordat je bij FITTR kwam? In welk opzicht is CrossFit anders dan wat je voorheen deed?

In een ver verleden heb ik geturnd, daar merk ik nu overigens weinig van als ik rek- en strekoefeningen doe. Enig overgebleven goed is volgens mij het gestrekte been omhoog, als inzet van de handstand. Ik heb op wedstrijdzwemmen gezeten en ik heb wedstrijd geroeid. Ook ben ik altijd veel in de fitness te vinden geweest, zowel in de groepslessen als in het krachthonk. Daarnaast dans ik.

Ik zie CrossFit als mega divers en daardoor uitdagend. Er is kracht nodig, techniek, souplesse, coƶrdinatie, durf en doorzettingsvermogen. Van alles moet je een beetje kunnen of hebben. Nu wil het dat ik het liefst alles goed kan. Hier ligt voor mij nog genoeg werkgebied, waarbij het juist nodig is om op zwakke punten te focussen. Hierdoor ben ik getriggerd niet alleen te doen waar ik goed in ben of wat ik leuk vind, maar juist de tegenhangers hiervan. Ik kan mijzelf blijven uitdagen en de competitie steeds opnieuw met mijzelf aangaan.

5. Op welk resultaat, dat je bij FITTR hebt behaald, ben jij het meest trots?

Moeilijke vraag, slechte eigenschap is denk ik dat ik niet zo snel tevreden ben of in ieder geval steeds door wil en de lat hoger wil leggen voor mijzelf. Ik ben resultaatgericht en resultaat behalen begint met doelen stellen. Momenteel is mijn doel vooral gericht op het kunnen blijven trainen, luisteren naar mijn lichaam en doseren. Deze laatste twee zijn onder andere nog mijn draken die ik moet leren verslaan, maar dit lukt steeds beter.

6. Wat is jouw ultieme CrossFit doel?

Voor nu is dit voor mij sporten zonder pijn, dit in verband met een blessure. Spierpijn hiervan uitgesloten, deze pijn is juist zeer welkom. Ik hoop dat ik weer snel volle bak kan.

Ook kennismaken met een van onze trainingen?

Meld je direct aan voor een vrijblijvende proefles of kennismakingsgesprek!