Naam:  Nadia Neüman-Game
Leeftijd: 37
Bij welke FITTR vestiging train je? Inmiddels bij beide locaties ongeveer evenveel.
Hoe vaak train je per week? 5 trainingen/ 6 à 7 uur per week
Wat is je favoriete training: Weightlifting 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik geef 4 dagen per week les aan kleuters in groep 1/2 op montessorikindcentrum de Petteflet in de Reeshof in Tilburg. Naast leerkracht ben ik teamleider onderbouw. In deze functie ben ik mede verantwoordelijk voor de samenwerking tussen de opvanggroepen voor kinderen van 0-4 jaar en de school. Ik woon 1km van de school vandaan dus kan heerlijk lopend of op mijn fiets erheen; ideaal!

Hoe ben je bij FITTR terecht gekomen?

In 2015 startte ik -als couchpotato- samen met een vriendin met Pink boxing. Hierbij was de training een combinatie tussen boksen en een WOD of circuittraining. De vriendin haakte af, maar ik bleef steevast komen. Ik ging van 1x naar 2x per week trainen en vond het plezier in bewegen. Helaas stopte de coach er in 2018 mee om in Dongen -toen nog Uphold- als coach te gaan werken. Hij nam me mee voor een proefles, want volgens hem zou ik Crossfit ook wel wat vinden. Ik begon met 2 trainingen per week, wat snel uitbreidde naar bijna dagelijks. En daar zijn we dan, inmiddels ruim 4 jaar later!

Welke lessen volg je bij FITTR?

Ik begon met het doen van WODjes, maar merkte al snel dat ik specifieke trainingen moest gaan volgen om bijvoorbeeld beter te worden in gymnastics en weightlifting. In weightlifting merkte ik de eerste periode snel progressie, maar deze stagneerde na een aantal jaar. Ik deed daarom veel krachttraining in de open gym om sterker te worden, in de hoop betere lifts te kunnen maken. Dankzij de huidige kennis binnen FITTR ben ik weer kleine stapjes vooruit aan het maken en kan ik eindelijk zeggen mijn passie te hebben gevonden in weightlifting. Buiten deze trainingen vind je me in de open gym en volg ik graag de gymnastics lessen, waarbij ik elke week naar huis ga met een succeservaring (want weer iets gedaan waarvan ik dacht dat ik het niet kon/durfde) en een lading spierpijn. 

Welke sport(en) heb je hiervoor gedaan?

Als klein meisje deed ik aan ballet (ik kan me nog steeds de juf voor de geest halen die in mijn billen prikte om deze “in te houden”…) en turnen. Dat ik in die laatste sport niet zo goed was blijkt wel uit het feit dat ik altijd laatste was bij wedstrijden en met dikke blauwe plekken rondliep na een onhandige koprol op de evenwichtsbalk en een val tijdens een handstand tegen de muur… Ook zwemmen was niet voor mij weggelegd omdat ik niet sterk genoeg was. In het kader van “je moet iets aan sport doen” werd het streetdance, wat opgevolgd werd door -jawel geen grapje!- buikdansen. 2 kinderen later werd het dus boksen en vanuit daar ben ik FITTR ingerold. 

Op welk doel dat je hebt behaald bij FITTR ben je het meest trots?

Het vinden van mijn sport-passie en een betere balans tussen trainen en rust. 

Welk/welke doel(en) wil je nog behalen?

Meer vertrouwen op mijn kunnen, minder twijfelen en trots zijn op wat ik kan. 

Heb je nog een gek/bijzonder weetje over jezelf?

Ik ben gek op pindakaas. Er gaat werkelijk geen dag voorbij zonder dat goddelijke bruine goedje. Verder ga ik heel goed op structuur: Dingen die recht liggen, op de goede volgorde, op kleur etc. Plates moeten bij mij dus bijvoorbeeld altijd aan beide kanten hetzelfde zitten en de bar moet recht liggen. Iedere gek zijn gebrek, toch?

 

Wil jij ook kennismaken met FITTR?

Meld je direct aan voor een vrijblijvende proefles of kennismakingsgesprek!