Meike van Tricht & Rowan van der Westen

Meet The Community #20

NAAM: Meike van Tricht / Rowan van der Westen
AANTAL KEER PER WEEK CROSSFIT: 4 a 5 keer / 5 keer, maar nu even iets minder
FAVORIETE BENCHMARK: 
Annie / geen

 

HOE KWAMEN JULLIE IN AANRAKING MET CROSSFIT?

Meike: voorheen heb ik aan circuittraining gedaan in de sportschool – ik vond vooral de afwisseling erg leuk. Toen ik ontdekte dat Kampen (mijn toenmalige woonplaats) een CrossFit-box had heb ik hier een paar proeflessen genomen en eigenlijk vond ik dat meteen nog leuker – bovendien was de circuittraining maar twee keer per week. Na mijn verhuizing naar Noord-Brabant ben ik daarom samen met Rowan gaan zoeken naar een box in de omgeving.

HOE ZIJN JULLIE BIJ FITTR TERECHT GEKOMEN? EN WAAROM HEBBEN JULLIE VOOR FITTR GEKOZEN?

Meike: Rowan en ik hebben een aantal boxen in de regio uitgeprobeerd, maar nergens werden we zo hartelijk ontvangen als door Timo in Oosterhout. De sfeer in de box was prettig en we voelden ons eigenlijk meteen thuis.

Rowan: de sfeer is heel open en het maakt niemand iets uit als je iets nog niet snapt of kan. Zo zijn we dan ook blijven plakken en we hebben het nog steeds naar ons zin.

WAT DOEN JULLIE IN HET DAGELIJKS LEVEN?

Meike: momenteel ben ik in-between-jobs zoals dat heet. Voorheen werkte ik in de horeca, maar door de corona-crisis ben ik helaas mijn baan kwijtgeraakt. Het begint echter wel te kriebelen om weer een opleiding te volgen en dus ben ik me aan het oriënteren op de zorg – o.a. verpleegkunde. Daarnaast ben ik inmiddels ook gestart met de cursus BGN gewichtsconsulent om hopelijk in de toekomst ook andere mensen te kunnen helpen met het verbeteren van hun gezondheid.

Rowan: ik was voorheen vooral werkzaam als dirigent en pianist, maar corona heeft best wat impact gehad op mijn werkzaamheden. Ik volg daarom op dit moment een intensief studietraject om straks met een baan binnen de ICT als Software engineer te kunnen starten. Spannend, maar ook heel erg leuk!

WELKE SPORT BEOEFENDEN JULLIE VOORDAT JULLIE BIJ FITTR KWAMEN? IN WELK OPZICHT IS CROSSFIT ANDERS DAN WAT JULLIE VOORHEEN DEDEN?

Meike: ik heb eigenlijk allerlei verschillende sporten gedaan en geprobeerd. CrossFit is lekker gevarieerd en ik vind het fijn om onder begeleiding van een coach te trainen – je doet niet zomaar wat. Bovendien merk ik dat ik in het dagelijks leven veel profijt heb van de trainingen – mijn conditie en kracht zijn beter, waardoor ik bijvoorbeeld makkelijker boodschappen kan tillen en snel even naar zolder kan lopen zonder buiten adem te zijn.

Rowan: voor ik bij FITTR ging sporten was ik lid van de “gewone” sportschool. Ik ging wel af-en-toe-regelmatig, maar merkte eigenlijk weinig vooruitgang. Ik miste vooral goede begeleiding en (leuke) groepslessen. Bij FITTR werd ik uitgedaagd om mijn fysieke en mentale grenzen op te zoeken. Behalve meer progressie gaf dat meteen al een meer voldaan gevoel.

OP WELK RESULTAAT, DAT JULLIE BIJ FITTR HEBBEN BEHAALD, ZIJN JULLIE HET MEEST TROTS?

Meike: ik ben niet zoveel bezig met het behalen van PR’s omdat ik vooral sport voor mijn plezier, maar ik ben wel trots op mijn behaalde gewichtsverlies. Onder andere door de trainingen te volgen bij FITTR (en op mijn voeding te letten) ben ik inmiddels namelijk ruim 20 kilo afgevallen.

Rowan: eigenlijk ben ik trots op iedere rep meer (of seconde minder) die ik eerst niet kon maken. Maar ik ben ook zeker trots op de PR’s die ik heb gemaakt met powerliften. Naast CrossFit volgde ik ook nog een powerliftschema waardoor ik in kracht veel vooruit ben gegaan. Door mijn studie heb ik echter minder tijd om te sporten dus focus ik me nu vooral op het doen van WOD’s. Dat vind ik voor de afwisseling namelijk toch iets leuker.

WAT IS JULLIE ULTIEME CROSSFIT DOEL?

Meike: ik heb eigenlijk niet echt een ultiem CrossFit doel. Mijn hoop en doel is dat ik nog jarenlang met veel plezier kan sporten bij FITTR Oosterhout. En als ik gedurende die jaren leer hoe ik een pull up en zonder angst een box jump kan maken is dat natuurlijk mooi meegenomen! 😉

Rowan: totdat ik bejaard ben lekker blijven CrossFitten!

Maak ook kennis met CrossFit!

Meld je direct aan voor een vrijblijvende (outdoor) proefles.