NAAM: Suze Bauermann
AANTAL KEER PER WEEK CROSSFIT: 2x per week
FAVORIETE BENCHMARK: Nancy

HOE KWAM JIJ IN AANRAKING MET CROSSFIT?

Mijn vader had vroeger een CrossFit box in Tilburg. Ik was toen ongeveer 10 jaar oud en kreeg al les van hem, samen met mijn zussen.

HOE BEN JIJ BIJ FITTR TERECHT GEKOMEN? EN WAAROM HEB JE VOOR FITTR GEKOZEN?

Mijn vader had zijn box verkocht en daardoor had ik even een tijdje pauze van CrossFit. Toen we hoorden dat er een nieuwe box in Oosterhout kwam, FITTR, hadden we ons gelijk aangemeld. Om weer in te komen begonnen we met de fundamental lessen met Timo. Hij heeft ons erg goed geholpen en goed rekening gehouden met onze grenzen als jonge CrossFitters.

WAT DOE JE IN HET DAGELIJKS LEVEN?

Ik ben een leerling in 4 VWO op het Frencken College hier in Oosterhout.

WELKE SPORT BEOEFENDE JE VOORDAT JE BIJ FITTR KWAM? IN WELK OPZICHT IS CROSSFIT ANDERS DAN WAT JE VOORHEEN DEED?

Ik danste in het gebouw ernaast in een wedstrijd team bij de dansfabriek en deed ook een tijdje turnen/gymnastiek. Gymnatics is een onderdeel van CrossFit, dus dat was redelijk hetzelfde. Toch is CrossFit heel anders, omdat je doelen stelt, die doelen bereikt en dan weer een nieuw doel opstelt. CrossFit is super zwaar, niet alleen fysiek, maar ook best wel mentaal. Tegelijkertijd is het daardoor erg motiverend en maakt het je dus op beide vlakken erg sterk. Het is veel meer samenwerking dan je denkt, je bent misschien vaak voor jezelf aan het trainen, maar iedereen helpt en support elkaar om samen beter te worden.

OP WELK RESULTAAT, DAT JE BIJ FITTR HEBT BEHAALD, BEN JIJ HET MEEST TROTS?

Vooral PR’s (personal records) vind ik fijn om bij te houden. Zo zie je hoe je steeds jezelf verbeterd. Bijvoorbeeld zwaar deadliften, gewichtheffen; cleanen, snatches, zware halters tillen etc. Niet veel mensen kunnen dit zeggen, vooral tieners niet. Waar ik het meest trots op ben, is denk ik de tijd dat ik tweede was geworden bij de FITTR Games (wel voor onder de achttien). Of dat ik de hero WOD Murph heb gedaan, ik was er helemaal kapot van. Oprecht, het zwaarste wat ik ooit heb gedaan.

WAT IS JOUW ULTIEME CROSSFIT DOEL?

Dat ik mezelf blijf uitdagen om nieuwe PR’s te halen en bij herhalende workouts mezelf verbeter. Nooit opgeven!

Maak ook kennis met CrossFit!

Meld je direct aan voor een vrijblijvende (outdoor) proefles.