NAAM: Marrie Meeuwsen
AANTAL KEER PER WEEK CROSSFIT: 2x

FAVORIETE BENCHMARK: 

Uhmmm dan moet ik echt graven in mijn geheugen, ben ook echt geen wandelende CrossFit encyclopedie. Ik vind Karen wel tof, verstand op nul en gaan met die wallballs! DT is ook een lekkere benchmark.

HOE KWAM JIJ IN AANRAKING MET CROSSFIT?

Toen mijn jongste dochter een jaar oud was ben ik gaan trainen met een personal trainer. Dat was in januari 2017. Met de door de jaren heen verzamelde extra kilootjes en een conditie als een vaatdoek was er werk aan de winkel. Ik ben fanatiek gaan trainen en kreeg begeleiding qua voeding.

Na vier maanden was ik zo’n 15 kilo kwijt en was ik fitter dan ooit. Maar omdat een personal trainer toch in de papieren gaat lopen, zocht ik een alternatief. Een sport waarbij ik na een uur net zo afgemat was als na een uurtje pt. Waar je gepusht wordt alles te geven, iedere keer weer, waar je lekker met gewichten kan trainen en ook nog aan je conditie werkt. Dan blijft er maar 1 sport over: CrossFit!

HOE BEN JIJ BIJ FITTR TERECHT GEKOMEN? EN WAAROM HEB JE VOOR FITTR GEKOZEN?

Via een kleine omzwerving stapte ik in de zomer van 2018 voor het eerst de box van FITTR binnen. Daarvoor volgde ik crosspower lessen bij een lokale sportschool, na een jaar had ik het wel gezien en werd het tijd voor het echte werk.

Vlak voor de eerste verjaardag van FITTR ben ik lid geworden en ik kom er nu al 3 jaar met veel plezier. Het fijne van CrossFit vind ik de variatie, begeleiding en community. Geen training is hetzelfde, er is altijd een coach die je helpt en aanmoedigt.

Ook worden er regelmatig events georganiseerd, supertof allemaal. Ik denk even terug aan de 24-hour challenge, Battle of the Boxes, Mud Masters en de mountainbiketocht. En dan vergeet ik er nog een hele hoop.

FITTR is een plek waar iedereen welkom is. Dat vind ik het mooie van de box. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, hoe sterk of fit je bent. Fitboys, fitgirls, nog niet-zo-fit-boys en nog niet-zo-fit-girls, iedereen traint op zijn eigen niveau en legt de lat iedere keer weer wat hoger.

WAT DOE JE IN HET DAGELIJKS LEVEN?

Ik woon in Breda en ben mama van twee prachtige dochters van nu 5 en 8 jaar oud. Ik werk als burger bij de Luchtmacht in Breda. Daar ben ik eindredacteur van een intern magazine.

WELKE SPORT BEOEFENDE JE VOORDAT JE BIJ FITTR KWAM? IN WELK OPZICHT IS CROSSFIT ANDERS DAN WAT JE VOORHEEN DEED?

Ik heb altijd teamsporten gedaan. Vanaf kinds af aan zat ik op volleybal, toen ik een jaar of 22 was ben ik gaan voetballen. Toen kwamen er kids en kwam het sporten op een iets lager (lees vrijwel niets) pitje te staan. Ik ging af en toe wel naar de sportschool voor een groepslesje hier en daar, maar dat zette echt geen zoden aan de dijk. Zo’n grote sportschool waar je redelijk anoniem rondloopt, werkte voor mij niet.

CrossFit is dan wel een individuele sport, maar zo beleef ik het helemaal niet. Iedereen doet tijdens de groepstrainingen de oefeningen op zijn eigen niveau, maar we moedigen elkaar allemaal aan en dagen elkaar uit. En degene die als laatste klaar is, wordt juist het meeste aangespoord. Dat vind ik het mooie van de community, iedereen pusht en helpt elkaar!

OP WELK RESULTAAT, DAT JE BIJ FITTR HEBT BEHAALD, BEN JIJ HET MEEST TROTS?

Alweer last van keuzestress! Iedere keer als ik een PR haal, ben ik weer supertrots dat ik dat maar even doe als 37-jarige mama van twee. De twee momenten die me het meest bijstaan was het pr van 100kg op de deadlift en de halve marathon roeien.

Ik vond het onvoorstelbaar dat ik 100kg deadlifte en heb dat destijds ook nog genoemd tijdens mijn sollicitatiegesprek bij de luchtmacht toen ze vroegen naar dingen waar ik trots op ben. Dat PR zette ik in maart 2019, inmiddels staat ie op 107.5kg.

De 21k roeichallenge tijdens de lockdown was ook wel een persoonlijke overwinning. Ik ben niet zo van de duursporten dus het was verstand op nul en gaan. Na 1 uur 41 minuten en 9 seconden roeien, baalde ik eerst dat ik niet onder de 1.40.00 geroeid had, maar dat laatste kwartier was echt zuur zwaar. De teleurstelling maakte gelukkig snel plaats voor voldoening en trots.

WAT IS JOUW ULTIEME CROSSFIT DOEL?

Ik wil graag met veel plezier blijven trainen en fit blijven zonder blessures. En daarbij af en toe een pr halen is mooi meegenomen. En wat al jaren op mijn bucketlist staat: kipping pull-ups kunnen maken. Zou die dag ooit nog komen?

Ook kennismaken met CrossFit?

Meld je direct aan voor een vrijblijvende proefles of kennismakingsgesprek