Laura Jacobs

AANTAL KEER PER WEEK CROSSFIT: Hopelijk na Corona weer 4-5 keer per week
FAVORIETE BENCHMARK: 
DT

HOE KWAM JIJ IN AANRAKING MET CROSSFIT?

Om eerlijk te zijn had ik voor FITTR nog nooit te maken gehad met het fenomeen dat CrossFit heet.

HOE BEN JIJ BIJ FITTR TERECHT GEKOMEN? EN WAAROM HEB JE VOOR FITTR GEKOZEN?

Begin augustus 2017 zag ik op facebook iets voorbij komen: “FITTR Oosterhout is coming your way!” Nieuwsgierig als ik was ging ik kijken wat het was. Een crossfitbox dus. Oké, super tof! Maar tevens ook wel eng. Kan ik dat wel? Wat voor mensen zijn dat dan? Wat als iedereen veel beter is?
Gelukkig was vriendlief Kris wat minder terughoudend en die heeft gewoon gezegd dat we een proefles gingen plannen (That’s why I love him). Zo gezegd, zo gedaan! En sindsdien is FITTR niet meer weg te denken uit de wekelijkse routine.

De enthousiaste coaches met oneindig geduld (wat met mij soms echt noodzakelijk is) en de motiverende leden geven je de wil om iedere les tot jouw uiterste te gaan.
Het feit dat FITTR slechts 500 meter van mijn heerlijke bank voor de tv is gevestigd, is uiteraard een prettige bijkomstigheid 😉

WAT DOE JE IN HET DAGELIJKS LEVEN?

In het dagelijks leven werk ik als verpleegkundige in de wijk in Breda. Ik help mensen bij de persoonlijke verzorging, medicatie, wondzorg, injecties en andere verpleegtechnische handelingen. Deel van het werk is ook deelname aan (multidisciplinaire) overleggen en administratief hebben we ook het een en ander te doen. Voornamelijk bij dat laatste kan ik niet altijd even goed mijn energie kwijt en dat resulteert in een stuiterbal bij FITTR. Maar hé!

Al die Crossfit oefeningen dragen wel bij aan mijn ‘steunkous-aantrek-skills’.

Verder probeer ik mijzelf ook mentaal te blijven prikkelen en ben ik een echte Bourgondiër. Dit staat natuurlijk ietwat in contrast met CrossFit, maar het is belangrijk om in balans te blijven hè.

WELKE SPORT BEOEFENDE JE VOORDAT JE BIJ FITTR KWAM? IN WELK OPZICHT IS CROSSFIT ANDERS DAN WAT JE VOORHEEN DEED?

Ik heb nooit graag gesport. Als kind zijnde heb ik een tijd op volleybal gezeten, maar hier behaalde ik niet echt prestaties. In mijn late tienerjaren ben ik fanatiek gaan hardlopen, wat resulteerde in een blessure, waar ik helaas tot op de dag van vandaag nog terugkerende klachten van heb. Voordat ik bij FITTR kwam blonk ik voornamelijk uit als sponsor bij de plaatselijke sportschool.

Wat FITTR zo anders maakt is dat iedereen in de ruimte je motiveert, je aanmoedigt om je grenzen te verleggen. En lukt een oefening je niet vanwege een blessure of andere rede? Geen nood, de coaches passen de oefening zo voor je aan dat je gewoon mee kan doen. Geen excuus om niet te gaan dus!

OP WELK RESULTAAT, DAT JE BIJ FITTR HEBT BEHAALD, BEN JIJ HET MEEST TROTS?

Ik heb meerdere dingen behaald waarvan ik dacht het nooit te kunnen. Het moment dat ik voor het eerst de magische 100kg deadlift haalde of het moment waarop ik voor het eerst in het touw kon klimmen, tot het plafond! Maar het meest trots ben ik nog wel op het moment dat ik bij de FITTR Games 2019 een bronzen medaille heb gehaald. Mijn beste (lees: eerste echte) sportmedaille ooit!

WAT IS JOUW ULTIEME CROSSFIT DOEL?

Er zijn nog genoeg dingen die ik zou willen behalen; Pull-ups, muscle-ups, ondersteboven de box uit lopen. Maar op dit moment wil ik het liefst weer gewoon kunnen sporten zoals voorheen. Gewoon weer samen. En dan iedereen weer gewoon een dikke high five kunnen geven!!

Maak ook kennis met CrossFit!

Meld je direct aan voor een vrijblijvende proefles.