Kiki van der Velden – Meet The Community #15

AANTAL KEER PER WEEK CROSSFIT: 5 á 6 keer per week, maar dit lukt niet altijd
FAVORIETE BENCHMARK: Grace & DT

HOE KWAM JIJ IN AANRAKING MET CROSSFIT? 

Een oud-collega van mij heeft een CrossFit box in Zevenbergen en daar heb ik toen een proefles gedaan. Ik werd er enthousiast door, maar er is nog wel enige tijd overheen gegaan voordat ik uiteindelijk bij FITTR terecht kwam.

HOE BEN JIJ BIJ FITTR TERECHT GEKOMEN? EN WAAROM HEB JE VOOR FITTR GEKOZEN?

Mijn schoonzus sportte bij FITTR en was er erg enthousiast over. Ik wilde graag een nieuwe sportieve uitdaging en gelukkig was er een collega die ook wilde beginnen met CrossFit.

We hebben toen voor FITTR gekozen. Ik woon en werk in Breda en ik wilde gewoon ergens binnen stappen waar ik niemand kende en om zo ook weer nieuwe mensen te leren kennen. Nooit spijt van gehad.

WAT DOE JE IN HET DAGELIJKS LEVEN? 

Ik werk in een sportschool, waar ik administratief werk doe, in de fitness sta en small group trainingen geef. Ook geef ik nog zwemles op invalbasis. Helaas ligt dit beide stil door de huidige lockdown, dus hopelijk mag dit heel snel weer.

WELKE SPORT BEOEFENDE JE VOORDAT JE BIJ FITTR KWAM? IN WELK OPZICHT IS CROSSFIT ANDERS DAN WAT JE VOORHEEN DEED? 

Vanaf mijn vierde jaar heb ik altijd gedanst. Tot mijn achttiende heb ik stijldansen gedaan en in een streetdance demo team gedanst… Daarna heb ik geen sporten meer beoefend, behalve op school en voor de lol af en toe zwemmen en lessen mee doen op mijn werk, totdat ik bij FITTR kwam.

CrossFit is heel anders in elk opzicht, alles in je lichaam doet mee.

Je gebruikt spieren bij bepaalde oefeningen waarbij je niet wist dat je die daarvoor nodig hebt.

Het is ontzettend uitdagend, iedere keer weer. En zelfs al is een WOD niet helemaal mijn ding, ben ik toch blij dat ik ben geweest. Dat heb ik nog nooit eerder bij iets ervaren.

OP WELK RESULTAAT, DAT JE BIJ FITTR HEBT BEHAALD, BEN JIJ HET MEEST TROTS?

Kipping pull ups, dat was toch wel een hoogtepunt. Na 1,5 jaar was het eindelijk zover!

WAT IS JOUW ULTIEME CROSSFIT DOEL? 

Strict pull ups! Beter worden in gymnastics. Dit is bij mij echt een zwak punt waar ik mij graag in wil gaan verbeteren. Ook zou ik heel graag burpees willen doen zonder moe te worden, maar ik gok dat dat nooit zal gebeuren.

Maak ook kennis met CrossFit!

Meld je direct aan voor een vrijblijvende proefles.