Jasper Willemse-de Vries – Meet The Community #16

AANTAL KEER PER WEEK CROSSFIT: 2x, want ook de leuke dingen moet je niet overdrijven
FAVORIETE BENCHMARK: MURPH; de koning van de benchmarks binnen CrossFit.

Wat is Murph? 1600 meter rennen, 100x optrekken, 200x opdrukken, 300x squats en dan weer 1600 meter rennen.
Je gaat helemaal kapot, je gloeit nog 3 dagen na en je kan een week niet meer aan sporten denken. Maar wat geeft dat samen lijden een fijn gevoel achteraf zeg.
En de echte CrossFit-fanaten (lees: gekken) hebben nog een gewichtsvest aan ook!

HOE KWAM JIJ IN AANRAKING MET CROSSFIT?
Ik had er al wel wat vaker van gehoord via via. Maar ik vond het altijd een beetje macho. Veel te brede mannen, die volledig op hun eten letten en de chips en bier op een verjaardag niet maar aan durven te raken. En als je er 2 tegelijk tegen kwam werd het alleen maar erger; dan werden er “at random” tijden en gewicht op tafel gegooid (lees: competitie verplassen).

Maar naar een half jaar niet meer op de judomat te hebben gestaan moest ik iets en ben toen maar eens bij FITTR gaan kijken. FITTR was net open, het was een kleine box en ik kende Timo al van vroeger. Vooral de ruime openingstijden waren prettig. Ik vermaakte me er wel, vond de sfeer fijn en ben blijven plakken.

HOE BEN JIJ BIJ FITTR TERECHT GEKOMEN? EN WAAROM HEB JE VOOR FITTR GEKOZEN?
Ik had dus ergens besloten dat ik CrossFit wilde gaan doen. Ik kende Timo al, dus dat maakte voor mij de drempel wat lager. Daarnaast wilde ik eigenlijk in een omgeving sporten waar ik niet veel mensen al zou kennen. En zo kwam ik hier uit. Nooit de behoefte om verder te kijken, dus dan weet je dat het goed zit.

De coaches zijn jong en wild enthousiast en daar word ik wel vrolijk van. Daarnaast zijn ze ook vaardig, iedere coach heeft zijn eigen aandachtsgebied wat er wel voor zorgt dat het erg leuk maakt om bij verschillende coaches verschillende lessen te volgen. Je pikt overal iets anders op.

WAT DOE JE IN HET DAGELIJKS LEVEN?
Ik vul mijn dagen met de zorg voor mijn dochter en ik ben actief bij de scouting in Dongen. Ben een fan van barbecuen en bier drinken. Al ben ik ook niet vies van andere drankjes en feestjes. Het liefst spendeer ik mijn dagen buiten of nog beter in een hangmat naast een kampvuurtje. Daarnaast ben ik druk aan het influencen via mijn Instagram-account: @jasper.doet.aan.crossfit.

O ja, ik werk ook nog als psychosomatisch fysiotherapeut.

WELKE SPORT BEOEFENDE JE VOORDAT JE BIJ FITTR KWAM? IN WELK OPZICHT IS CROSSFIT ANDERS DAN WAT JE VOORHEEN DEED?
Voor mijn CrossFit “carrière” heb ik 25 jaar aan judo gedaan. Eerst in Dongen (bij de ouders van Timo) en later in Oosterhout. Ik heb de tweede dan judo (zwarte band en nog iets extra’s). Wat wel grappig is dat veel van de judoprincipes ook wel toe te passen zijn op het olympisch gewichtheffen. Dus dat gaat me wel lekker af. CrossFit is recht toe recht aan, en er zitten wat minder gekke draaien en rolletjes in. Aan de andere kant denk ik dat ik mijzelf nog nooit zo heb gepushed als tijdens de CrossFit lessen.

OP WELK RESULTAAT, DAT JE BIJ FITTR HEBT BEHAALD, BEN JIJ HET MEEST TROTS?
Mijn 125 volgers van mijn account op Instagram.
Pff, ik kom niet sporten voor de resultaten, ik kom omdat ik het er erg naar m’n zin heb. Als ik weer grapjes heb kunnen maken en de coach weer heb kunnen stangen dan ben ik blij. Dat je er toevallig fitter van wordt is mooi meegenomen.

WAT IS JOUW ULTIEME CROSSFIT DOEL?
Op m’n 80ste nog steeds met mijn CrossFit vriendjes en vriendinnetjes de boel op stelten zetten.

Maak ook kennis met CrossFit!

Meld je direct aan voor een vrijblijvende proefles.