NAAM:  Fastert van Bilsum

LEEFTIJD: 43 jaar

WOONPLAATS: Oosterhout

AANTAL KEER PER WEEK CROSSFIT: Ik zit nu op 4 à 5 keer per week, na 5 maanden bijna stil gelegen te hebben vanwege verbouwing in het nieuwe huis.

FAVORIETE BENCHMARK:  Triplet Three, Chasing Annie. Er zijn nog een paar die ik heel erg leuk vind, maar deze schieten zo te binnen.

 

HOE KWAM JIJ IN AANRAKING MET CROSSFIT?

Ik was bijna klaar met mijn avondopleiding en begon rustig op zoek te gaan naar een sport wat ik wilde gaan doen in eind 2017, toen een vriend van mij tipte dat er een CrossFitbox open ging. Beide wisten eigenlijk niet precies wat dat inhield. We zijn toen op de openingsdag (17-9 dacht ik) geweest en een wod(je), gedaan waarbij ik al helemaal kapot ging. Daarna wist ik wel wat ik wilde gaan doen nadat ik mijn studie had afgerond. Zo ben ik begin januari 2018 begonnen met 2x/week CrossFit bij FITTR.

HOE BEN JIJ BIJ FITTR TERECHT GEKOMEN? EN WAAROM HEB JE VOOR FITTR GEKOZEN?

Zie verhaal hierboven met als toevoeging dat de uitdaging om alle moves te leren/beheersen een oneindige bron van stimulans is voor mij. Ik wil graag alles (techisch) kunnen, zover als mogelijk is.

De sfeer in de box is daarbij écht super leuk. Hoewel er best wat mensen van de beginperiode weg zijn, waar toch al een band mee gesmeed was, blijft de box qua persoonlijkheid en gezelligheid super. Veel nieuwe mensen, maar toch is er geen negatieve sfeer o.i.d. ontstaan (niet merkbaar in ieder geval). Goede prestaties zijn belangrijk, maar daar wordt niet de sociale standaard mee bepaald bij FITTR. Daar bedoel ik mee, dat elk lid volledig in zijn waarde wordt gelaten ongeacht of dat hij/zij 10kg of 110kg kan liften. Even plat gezegd: Patsers vind je niet bij FITTR. Verder sta ik achter de filosofie van FITTR, en dat is dat de community voorop staat en techniek en juiste houding voorgaat op het zware gewicht en pure snelheid. Dit voorkomt blessures waardoor de mensen lekker kunnen door sporten en niet telkens geblesseerd thuis zitten. Vooral bij de al wat oudere….. ja daar hoor ik gemiddeld gezien bij FITTR ook al bij, sporters is dat nog belangrijker.

WAT DOE JE IN HET DAGELIJKS LEVEN?

Ik werk als Projectleider/Hardware Engineer (EPLAN voor de kenners) bij TES Industrial Systems in Oosterhout (sinds 7-’97 met 1,5 jaar onderbreking bij een andere firma). Wij ontwikkelen elektrotechnische besturingen voor overslagkranen in voornamelijk havens in bijvoorbeeld Rotterdam en Amsterdam. Containerkranen, grijperkranen e.d.. Eigenlijk kunnen wij alles waar een aandrijving op zit wel maken, o.a. frequentie geregelde aandrijvingen en aangestuurd met een PLC.

WELKE SPORT BEOEFENDE JE VOORDAT JE BIJ FITTR KWAM? IN WELK OPZICHT IS CROSSFIT ANDERS DAN WAT JE VOORHEEN DEED?

Door mijn avondstudie van vijf jaar heb ik al die tijd stilgelegen. Ik heb in die periode wel een paar lessen gepakt bij Edward (Thaiboksen). Daarvoor deed ik o.a. Tafeltennis, Taekwondo, Honkbal, Handbal, Zwemmen, Judo en heb als hobby tafelvoetbal (dat bestaat als “sport” met competities, toernooien en WK’s). Dit alles over een periode van 35 jaar en de ene wat langer dan de andere.

Het grote verschil met CrossFit met al deze sporten eigenlijk is de allesomvattendheid (bestaat dit woord?) van CrossFit. Geen enkele spier(groep) wordt ontzien wat vrijwel bij elke sport wel aan de hand is. Verder is er altijd een beweging die extra aandacht nodig heeft, waardoor je nooit uitgeleerd raakt en altijd een nieuwe uitdaging kunt oppakken.

OP WELK RESULTAAT, DAT JE BIJ FITTR HEBT BEHAALD, BEN JIJ HET MEEST TROTS?

Ik denk mijn 16de plaats bij The Nationals ‘18/’19. Ik begon daar op plaats 52 en gaandeweg het seizoen werd ik steeds beter en FITTR ;-). Met Tom Betomblok 😉 als haas in de dezelfde klasse (in de top 10 geëindigd dat seizoen) werd het echt een onderling gevecht. Was een heel leuke ervaring met een leuke groep deelnemers binnen FITTR

, waarbij de weekenden waarbij vrijwel iedereen de WOD deed echt super leuk waren (en nog steeds zijn).

WAT IS JOUW ULTIEME CROSSFIT DOEL?

Dat is een waslijst, maar enkele zijn:

  • 100kg squat cleanen en misschien zelfs jerken;
  • Squat snatch naar minimaal 60kg brengen;
  • Bar Muscle ups verbeteren en een reeks kunnen maken;
  • Ring Muscle Up beheersen;
  • Op de handen kunnen staan en daarna lopen op de handen;

Daarmee is gelijk het “probleem” met CrossFit aangeduid, teveel zaken om te leren in te weinig tijd ;-).

Maak ook kennis met CrossFit!

Meld je direct aan voor een vrijblijvende proefles.