Naam: Marissa Breedijk
Aantal keer per week Crossfit:
5 – 6
Favoriete Benchmark (Fran/Murph/etc):
mijn vriendinnen Grace, Kelly en Isabel

 

Hoe kwam jij in aanraking met Crossfit?

Mijn ex collega’s en tevens vrienden vroegen me een keer mee te gaan naar hun club. Dit is geen officiële CrossFitbox maar ze geven wel soortgelijke WOD’s. Ik was gelijk verkocht.  Het principe van WOD’s vond ik heel tof en ik kwam er achter dat ik er van houd om de mentale strijd aan te gaan en mezelf te slopen en over grenzen heen te knallen. Ik was dus helemaal op mijn plek.

Hoe ben jij bij FITTR terecht gekomen? En waarom heb je voor FITTR gekozen?

Toen ik hoorde dat er een Crossfit box in Oosterhout, tevens mijn woonplaats, kwam was ik meteen nieuwsgierig en enthousiast. Tweemaal ben ik een proefles gaan doen maar ik had enigszins last van verlatingsangst bij mijn vorige club. Mijn grote vriend Mark Hermans probeerde me herhaaldelijk over te halen door zijn scores en nieuwe PR’s met mij te delen, wat wel enige invloed had.

Toen ik via social media ontdekte dat er bij FITTR ook momenten zijn waarbij de focus wordt gelegd op kracht en olympisch- en powerliften (strength class) won mijn enthousiasme het van mijn verlatingsangst en heb ik een abbonnement bij FITTR genomen. Vanaf dat moment wist ik dat ik hier veel meer vooruitgang kon boeken en ben ik nog steeds ontzettend blij met mijn besluit.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben woonbegeleider intensieve behandeling bij de Amarant groep in Tilburg. Ik werk met mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking en sterke gedragsproblematiek. Mijn hoofdtaak is om deze mensen te begeleiden in hun dagstructuur en een veilige omgeving voor hen te realiseren.

In mijn vrije tijd ben ik samen met mijn vriend vooral op snoeiharde technoraves in donkere, duistere kelders en warehouses of in de zomer op zonnige festivals te vinden.

Wat vind je het leukste aan Crossfit?

Het leukste aan CrossFit is dat je het onmogelijke mogelijk kan maken. Ik kan nu oefeningen die een jaar geleden voor mij onmogelijk leken zoals: kipping pull-ups, handstand push-ups en bodyweight powercleans. Met wilskracht en goede training en begeleiding kom je heel ver en er is voor mij geen mooier gevoel dan nieuwe doelen behalen in de box en dit met de mensen om je heen te delen. CrossFit doe je altijd samen en het is geweldig om elkaar te helpen en door de WOD heen te schreeuwen.

Welke sport beoefende je voordat je bij FITTR kwam? In welk opzicht is CrossFit anders dan wat je voorheen deed?

Ik ben zo ongeveer geboren op een paard. Als kind reed ik mijn rondjes op de manege en later kreeg ik mijn eigen paard waar ik vooral springwedstrijden mee reed. Hier moest ik noodgedwongen mee stoppen omdat mijn paard helaas artrose kreeg en niet meer in de sport mee kon. Ook heb ik regelmatig periodes gehad waarin ik veel hardliep. Dit begon met rondjes van ongeveer 7k meelopen met mijn vader en door de jaren heen ben ik er meerdere keren mee gestopt en weer aan begonnen. Dit had vooral te maken met blessures aan schenen en knie waar ik nu dankzij crossfit geen last meer van heb omdat mijn benen sterker zijn geworden. Crossfit is anders omdat het mij de kans geeft om mezelf op verschillende gebieden uit te dagen, zowel mentaal als fysiek. Bovendien ben je geheel op jezelf aangewezen wat in de paardensport natuurlijk niet zo is.

Wat vind je het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt bij FITTR?

De gezelligheid en betrokkenheid van de community tijdens de FITTR games. Ik ben nog vrij nieuw maar heb tijdens de games veel leuke, nieuwe mensen leren kennen. Ook vind ik de strength class altijd erg leuk omdat de sfeer onderling erg chill is en iedereen elkaar helpt en motiveert.

Op welk resultaat, dat je bij FITTR hebt behaald, ben jij het meest trots?

Toen ik voor het eerst echt mee kwam doen bij FITTR en tijdens de strength class een bodyweight powerclean eruit knalde.

Wat is jouw ultieme Crossfitdoel?

Mijn eigen lichaamsgewicht kunnen snatchen is wel mijn ultieme droom, die nu nog onmogelijk lijkt 😉

Kom jij ook kennismaken met CrossFit?

 

Meer informatie!