Naam: Brad Chadwick
Leeftijd:
24 jaar
Aantal keer per week Crossfit:
3 à 4 keer per week
Favoriete Benchmark (Fran/Murph/etc):
Ik heb nog niet echt een ‘favoriete’ benchmark. Afgelopen zaterdag heb ik Murph gedaan en dat was echt een mooie uitdaging. Verder is alles met deadlifts en hardlopen (ja, ik spoor niet) altijd leuk.

Hoe kwam jij in aanraking met Crossfit?
Dankzij Laura (mijn maat binnen en buiten FITTR) ben ik het echt leren kennen. Ik kende het al wel van internet, maar dat kwam meer door slechte memes op 9gag dat Crossfit super slecht voor je lichaam zou zijn in vergelijking met bodybuilding. Ik heb me er verder nooit echt in verdiept tot ik de proefles ging doen en die is zeer goed bevallen.

Hoe ben jij bij FITTR terecht gekomen? En waarom heb je voor FITTR gekozen?
Op een doordeweekse avond zijn Laura en ik uit eten met vrienden. Terwijl ik met een flinke toewijding een Yakitori kipspiesje naar binnen probeer te werken vertelt Laura me dat ze de dag erna een Fundamentals les heeft staan. Ze vraagt of ik mee wil komen en dat de eerste les een gratis proefles is. Het leek me wel interessant en zo gezegd zo gedaan. Na er over nagedacht te hebben heb ik me definitief aangemeld, omdat ik het tijd voor mezelf vond om gezonder/fitter te worden.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam als verpleegkundige binnen de wijkverpleging in Oosterhout. Als verpleegkundige in de wijk verzorg, verpleeg en begeleid ik cliënten in de thuissituatie. Ook voer ik regelmatig verpleeg technische handelingen uit. Samen met mijn collega’s vorm ik een geheel tot een zelfsturend team dat continue inspeelt op de veranderingen in de zorg.

#linkedin #thebe #nurseswholift #gemaoktmee

Wat vind je het leukste aan CrossFit?
Met name de diversiteit in de workouts maakt het leuk. Geen enkele dag is hetzelfde en ik zal me nooit vervelen tijdens een les. Het gaat veel meer om techniek in bepaalde oefeningen dan ik in eerste instantie dacht. Dat drijft me iedere keer om tot mijn uiterste kunnen te gaan en oefeningen zo correct mogelijk uit te voeren.

Welke sport beoefende je voordat je bij FITTR kwam? In welk opzicht is CrossFit anders dan wat je voorheen deed?
Ik was altijd super goed in conditionele Netflix training. Twee seizoenen van Dexter in een timecap van 3 dagen is mijn PB. Maar goed nu is Dexter van Netflix en je moet toch wat… Ik heb altijd hardgelopen (5K is de max) en dat doe ik nog altijd wel. Wat voor mij het grootste verschil is, is dat ik mezelf harder push bij CrossFit dan dat ik dat met hardlopen ooit heb gedaan. Met als resultaat dat ik mezelf nu wel verder kan pushen ook met hardlopen.

Wat vind je het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt bij FITTR?
Het ontmoeten van nieuwe mensen binnen de box en de relaxte, down-to-earth sfeer die er hangt. Het maakt het (voor mij althans) een stuk toegankelijker om relaxed te sporten dan wanneer ik naar bijvoorbeeld een Basic-Fit zou gaan. Ik vind het mooi om te zien dat mensen elkaar motiveren en helpen met het stellen van nieuwe doelen.

Op welk resultaat, dat je bij FITTR hebt behaald, ben jij het meest trots?
Het meedoen aan de FITTR Games. Ondanks dat mijn lichamelijk niet optimaal voelde ten gevolge van een blessure ben ik blij dat ik me heb laten overhalen om wel mee te doen.

Ik heb altijd een haat/liefde verhouding gehad met mijn lichaam. Of nou ja, een haat/haat verhouding is misschien specifieker. Door onzekerheid gooide ik altijd snel de handdoek in de ring als het om sport ging. Daarmee denkend dat de situatie er ooit wel beter op zou worden, maar het de tijd nog niet was. Dat werkte natuurlijk niet met als gevolg dat ik weer van voor af aan kon beginnen.

Juist tijdens de games heb ik heel erg de drang gehad om te presteren naar mijn best mogelijke kunnen en ik ben trots op mezelf dat ik toch heb doorgezet. Ik zit overigens ook een stuk lekkerder in mijn vel sinds ik Crossfit en daar doe ik het voor.

Wat is jouw ultieme CrossFitdoel?
Ik wil heel graag strict pull ups en double-unders onder de knie krijgen en dat zijn dan ook met name punten waar ik me op ga focussen.

Ben jij benieuwd of CrossFit ook iets voor jou is?

 

Meer informatie!