Naam: Melissa van Wijngaarden
Leeftijd: 23
Aantal keer per week Crossfit: 5 a 6 keer per week
Favoriete Benchmark (Fran/Murph/etc): Cindy en Diane

Hoe kwam jij in aanraking met CrossFit?
Mijn schoonzus deed aan CrossFit in Meppel en ik ben een keer mee geweest om het uit te proberen. Ik was meteen verkocht! Er was helaas nog geen box bij mij in de buurt tot dat daar FITTR ineens was.

Hoe ben jij bij FITTR terecht gekomen? En waarom heb je voor FITTR gekozen?
Ik was al een tijdje aan het zoeken naar een box. Er waren wel andere mogelijkheden maar dat was het dan weer net niet. Ik heb vroeger met Timo gewerkt en via social-media kwam ik erachter dat hij een nieuw bedrijf aan het opzetten was. FITTR ging in september open en in oktober had ik mijn eerste proefles samen met een vriendin. Enigszins onzeker of ik CrossFit wel zou kunnen begonnen we aan de WOD (Workout Of the Day). Wat was dat leuk! Binnen een kwartier was ik helemaal afgemat, maar het was lang geleden dat ik zoveel plezier heb gehad in sporten!

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben verpleegkundige in de wijkverpleging. Ik werken met voornamelijk ouderen die graag thuis willen blijven wonen ondanks hun ziekte. Het is erg afwisselend werk waarbij een beetje fysieke kracht handig kan zijn.

Wat vind je het leukste aan CrossFit?
Waar moet ik beginnen. CrossFit is een hele leuke afwisselende sport waarin je alle aspecten van fitness uitoefent. Ik vind het heerlijk om de aap uit te hangen in het rek of touwen en ben elke keer blij als ik bij ‘mijn’ box binnen loop. De hartelijkheid van de lieve mensen die daar sporten en de aanmoediging die je krijgt als je bijna wil opgeven omdat je denkt dat je niet verder kunt. Maar de mensen rondom je heen zien dat je veel meer kan dan dat je denkt. Als ik vakantie heb gehad en ik heb een week niet kunnen sporten bij FITTR dan mis ik het. Het is elke keer weer een feestje om te gaan sporten.

Welke sport beoefende je voordat je bij FITTR kwam? In welk opzicht is CrossFit anders dan wat je voorheen deed?
Ik ben altijd een fanatieke sporter geweest. Wedstrijd zwemmen, reddingsbrigade en duiken behoorden tot de dagelijkse dingen. Toen ik wat ouder werd ging er meer tijd zitten in studie en bijbaantjes dus heb ik die hobby’ s gelaten voor wat het was. Hierna ben ik gaan sporten in de sportschool. Boksen en Xcore waren 2 groepslessen die ik erg leuk vond.

Wat vind je het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt bij FITTR?
De FITTR Games. Wat een uitdaging was dat! Ik deed voor het eerst mee met de Rx klasse. Dit is het maximale gewicht dat is bepaald door de coaches wat je gebruikt tijdens de WOD. Je kan dit altijd scalen (lichter maken) maar ik wilde deze box wedstrijd Rx proberen. De coaches en andere mensen uit de box hebben mij door alle 4 de WOD’s gesleept. Toen merkte ik pas wat voor een fijne community wij hebben.

Op welk resultaat, dat je bij FITTR hebt behaald, ben jij het meest trots?
Dat ik alle 4 de workouts van de FITTR Games Rx heb kunnen doen.

Wat is jouw ultieme CrossFitdoel?
Mijn ultieme CrossFit doel op dit moment is het doen van een bar/ring muscle up. En daarnaast sterker worden en mijn techniek verbeteren.

Ben jij benieuwd of CrossFit ook iets voor jou is?

 

Meer informatie!