Naam: Trista Driessen
Leeftijd:
31
Aantal keer per week Crossfit:
2x
Favoriete Benchmark (Fran/Murph/etc):
Karen

Hoe kwam jij in aanraking met Crossfit?

Ik ben nu inmiddels bijna 2 jaar geleden ruim 31 kilo verloren, heb de knop in mijn hoofd omgezet en het roer omgegooid. Daar hoorde dus ook sporten bij, na 12 jaar helemaal niets aan sport te hebben gedaan was het klaar, strakker worden komt niet uit de lucht vallen, daar moet voor gewerkt worden, en hard ook! Klaar met het jojo effect! Na mezelf een flinke schop onder mijn kont te hebben gegeven, mijn zwager aan zijn vestje getrokken voor hulp. Zo kwam ik bij Van Gils Sport in Dongen terecht waar mijn zwager werkt. Daar leerde ik Timo kennen, waar ik eind vorig jaar de verhalen van FITTR en CrossFit opving. Ik was inmiddels na een jaar op zoek naar nog iets meer uitdaging op sport vlak, omdat ik misschien een heel klein beetje de andere kant op ben geslagen 🙂 van nooit sporten naar 5 a 6 keer per week. En dacht kan dit misschien ook iets voor mij zijn? Met zweethandjes en lichte angst de proefles aan gegaan, want ja inmiddels wist ik een beetje van de dingen die bij CrossFit horen en had filmpjes gezien van hele grote hulkachtige mannen die net als donkey kong met een bloedgang een touw inklimmen! Dus ik was niet een beetje bang, maar heel bang want dat zijn dingen die ik niet kan!! Dit gaf ik ook aan: “jongens hoe dan, dit leer ik nooit”! Waarop Timo zijn 1ste antwoord was: “Tris ooit lukt het, maar doe het op je eigen tempo”. Dat antwoord was raak! Doei angst. De trainers weten je precies te raken wat voor jou als persoon goed is! Soms een beetje met de spreekwoordelijke zweep, maar ook als je breekt mentaal de rust waarop ze weer aan de “praat” krijgen, en het beste in je naar boven halen, mannen klasse!

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben zelfstandig ondernemer en haarjuwelier zoals ik het zelf noem ipv kapster (hekel aan dat woord), heb samen met mijn compagnon een kapsalon in Etten-leur.  Waar wij fysiek best een belastend beroep hebben, is in shape zijn toch wel een plus. Ben altijd druk en aan het rennen en vliegen in de shop maar ook privé.

Wat vind je het leukste aan CrossFit?

Dat je je zelf verbaast in wat je toch wel kan, je grenzen net een beetje verder gaat leggen iedere keer weer. Het zien veranderen van je lichaam waar je je echt de blubber voor werkt. En elke keer weer de verrassing wat je te wachten staat, geen idee hebben tot het moment dat je de box binnen komt en op het whiteboard kijkt! Laatst toevallig met een van mijn  CrossFit buddy’s over gehad, het is een grote speeltuin met leuke fijne mensen die ook bijdragen in het iedere keer het beste uit jezelf te halen.

Welke sport beoefende je voordat je bij FITTR kwam? In welk opzicht is CrossFit anders dan wat je voorheen deed?

Sinds een ruim jaar BoksFit en Progress Fitness (functioneel fitness bij Van Gils Sport) om mee te beginnen van 2 naar 4 keer in de week. En toen gaan schuiven toen ik bij FITTR terecht ben gekomen. Nu sinds een half jaar spinnen, Progress Fitness fase 2 en 3. Sinds een maand ben ik ook begonnen met mountainbiken.

Wat vind je het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt bij FITTR?

Dat is niet een specifiek moment wat ik kan opnoemen, maar  vooral de vibe en het gevoel wat dat met zich meebrengt op het moment dat je de box binnen loopt. De high five’s die je verwelkomen, op het whiteboard kijken, en dan het kriebel-in-je-buik-gevoel wat daardoor ontstaat!

Op welk resultaat, dat je bij FITTR hebt behaald, ben jij het meest trots?

Ik heb mezelf eind vorig jaar laten verleiden in de box en vooral door Timo om mezelf in te schrijven voor de Dutch Throwdown, toen de 1ste kwalificatie WOD (Workout of the Day) bekend werd, dacht ik maar 1 ding “joe ik schrijf me uit” doei.. na 2 maanden in de CrossFit pamper te zitten en dan de benchmark Karen en Grace samen te moeten doen is onmogelijk. Wel te verstaan 150 wallballs waren daar een onderdeel van. Ik kan jullie vertellen van de vrijdag van de bekendmaking naar de donderdag dat ik de WOD op de planning had staan, is een hel geweest. Mentaal, ik werd gek, dat haal ik nooit binnen het uur, tijden gelogd zien worden van 7.30 minuten, het ging echt letterlijk tussen mijn oren zitten, helden van onze box kapot zien gaan. Maar deze hel afmaken op 22.34 minuten was geen kwalificatie voor het event waard, maar de overwinning op mezelf de grootste ooit!

Wat is jouw ultieme Crossfitdoel?

Om ooit als mini hulk, donky kong style het touw in te klimmen!!

Ben jij benieuwd of CrossFit ook iets voor jou is?

 

Meer informatie!