Naam: Fabienne Huisman
Leeftijd: 44
Aantal keer per week Crossfit: 2 x
Favoriete Benchmark: Annie

Hoe kwam jij in aanraking met Crossfit?

Ik las een aantal maanden geleden op Facebook dat er binnenkort een crossfit box zou openen. Ik had net besloten dat het tijd was voor eens wat echte uitdaging en daar verscheen Fittr. Een tikkeltje bevreesd, maakte ik een afspraak voor een proefles. Zou het niet veel te zwaar zijn, ben ik het kneusje van de klas…? Het antwoord op de laatste vraag is naar mijn idee soms ja, maar dat maakt helemaal niets uit. We sporten samen en halen het aller beste uit onszelf, iedereen op zijn/ haar eigen niveau. Timo van Gils, Tim van Drunen, Corné Pijnenburg, alle trainers kijken met aandacht naar hoe je de oefeningen uitvoert, corrigeren je waar nodig, begeleiden je én geven je soms dat o zo noodzakelijke duwtje in de rug.

Na de proefles ben ik gestart met een 10 – rittenkaart, ik keek de kat uit de boom, wilde eerst ervaren of ik me thuis zou voelen bij Fittr. Inmiddels heb ik een abonnement voor twee keer per week, omdat ik ook graag hardloop en mijn tijd dus moet verdelen. Crossfit versterkt mijn benen dusdanig dat ik veel verbetering ervaar bij het lopen.  Ik ben een beetje verslaafd geraakt aan de box, ik maak nieuwe sportmaatjes! De mensen die er sporten, staan open voor nieuwkomers, iedereen helpt elkaar, het is een mooie club met sportievelingen, die worden begeleid  door zeer prettige trainers met een geweldig gevoel voor empathie, kracht en doorzettingsvermogen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben een druk meisje, daarom moet ik ook fit zijn. Ik ben decaan van alle havo leerlingen op het OLV in Breda, ik ben daar tevens docente Nederlands in klas 4 en 5 havo. Mijn man heeft Café De Stapmolen, daar maak ik op vrijdag vanaf een uur of vijf mijn hapje van Fabje en sinds 1 januari 2018 ben ik trouwambtenaar!

Wat vind je het leukste aan Crossfit?

Het haalt veel meer uit mezelf dan ik ooit had durven dromen. Ik word sterker, zowel fysiek als mentaal. De WOD’s  (workout of the day)  zijn super gevarieerd. Ik leer niet meer bang te zijn voor zware oefeningen, ik doe alles stap voor stap op een voor mij passend niveau.

Welke sport beoefende je voordat je bij FITTR kwam? In welk opzicht is CrossFit anders dan wat je voorheen deed?

Ik heb lang getennist. Daarnaast  was ik veel met hot yoga & Pilates bezig. Alles om sterker te worden. Ik werd er wel sterker van, rustig in mijn hoofd, maar ik miste de uitdaging, ik wil gek genoeg toch soms een beetje door het geluid, dat vind ik bij Crossfit.

Wat vind je het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt bij FITTR?

Ik vind het leuk, maar vooral bijzonder dat ik FITTR mis als ik even niet kan sporten. Ik vind het fijn om steeds bij te leren, om mijn grenzen te verleggen. Ik vind het bijzonder dat het ook mij lukt!

Op welk resultaat, dat je bij FITTR hebt behaald, ben jij het meest trots?

Afgelopen zondag kregen we een WOD waarin uithoudingsvermogen gecombineerd werd met kracht. De tijd die stond voor het behalen van deze WOD was 36 minuten. Ik heb de longen uit mijn lijf gehoest de afgelopen dagen, maar gaandeweg de WOD gebeurde er iets met mij, ik wilde het halen! Steeds opnieuw rennend langs het kanaal, knetter koud,  leurend met kettlebells en wall balls… Een medecrossfitter zei het precies op het juiste moment: “Je gaat het halen Fab”, op 35.39 was ik binnen. Soms ben ik nog altijd bang dat ik niet sterk genoeg ben, maar mijn Fittr vertrouwen groeit met de week!

Wat is jouw ultieme CrossFitdoel?

Op mijn handen door de Crossfit box lopen!

#hetkindinmijisookFITTR!