Mijn keuze had ik al gemaakt na de proefles gymnastics die ik ergens anders had gevolgd, maar uit het niets ineens dat bericht dat er een nieuwe CrossFit box zou komen. Wauw en dat bij mij om de hoek heerlijk kon ik er zelfs op de fiets heen.

Vanaf die dag was die andere box dan ook gelijk verleden tijd en zoals bij Dora uit Finding Nemo gelijk vergeten ondanks dat ik nog helemaal niks wist van die nieuwe box behalve hun naam FITTR een aantal sneak peaks en wat foto’s op Facebook.

Ik heb me dan ook gelijk opgegeven voor de open dag waarbij er ook een WOD (Workout of the Day) gedaan zou worden. Vol goede moed ben ik hierheen gegaan met de zin die door mijn hoofd spookte ‘’laat me dit niet tegenvallen’’. Ik stapte binnen in een zeer vriendelijke sfeer en de box zag er mooier uit dan ik had verwacht. Met de uitstraling die hoort bij CrossFit echt spartaans, een zucht van verlichting ging door me heen en maakte plaats voor blijdschap.

Ik kon maar kort genieten van dit moment aangezien er een trainer zich vriendelijk voorstelt aan me. “Hé man ik ben Timo”, aha dit was nou dé Timo van FITTR waar ik eerder contact mee had aangezien ik hem via Facebook spamde met allemaal vragen over kosten, lestijden soorten lessen (vooral gymnastics) etc. Ik had een iets ander beeld van hem meer een kruising tussen Thor en de Hulk. Ik stel me voor en bij het zeggen van mijn naam zie ik een blik van herkenning.. ‘’He Sal, welkom bij FITTR”!

Inmiddels zijn we maanden verder en die warmte voel ik nog elke keer als ik de box binnenstap. Laat me dit niet tegenvallen heeft plaats gemaakt voor respect en liefde voor de box. Respect voor iedereen die zo hard traint in de box en voor iedereen die mij laat groeien. Mijn liefde voor CrossFit was er al maar door FITTR ben ik van CrossFit gaan houden en van FITTR gaan houden.  Het verschil wat je ziet in korte tijd hoe FITTR is gegroeid vind ik vrij bizar. FITTR is uitgegroeid tot een volwaardige box waar ik met ik met veel liefde en plezier heen ga.

Ik train verschillende keren per week en daarmee merk ik veel vooruitgang; oefeningen worden makkelijker en mijn armen en benen worden sterker. Mijn favoriete oefeningen liggen in het gymnastics, ik ben er niet super goed in maar ik blijf hier hard aan werken. Mijn zwakke onderdelen zijn oefeningen met een barbell, waarschijnlijk omdat ik dat het minst goed kan.

Mijn belangrijkste doel is om fit te blijven. Maar ik wil ook blijven groeien op verschillende vlakken:  techniek, conditie en mentaal. Ik heb doelstellingen voor ogen om dit jaar te gaan behalen, opgeven is hierbij uitgesloten.

Ik ben erg trots om onderdeel te mogen zijn van deze jonge maar mooie community. Ik ben #FITTR.

I suffered, I learned, I changed

 – Sal