JACOB EN JANY VAN DEN BERGE

Meet The Community #27

Namen: Jacob en Jany van den Berge
Aantal keer per week CrossFit: Jany, 4/5 keer; Jacob, 3 keer en in Le Garage 2/3 keer
Favoriete Benchmark: Jany, (Cindy & Grace); Jacob (iets met OLY erin)

Hoe kwamen jullie in aanraking met CrossFit?

(Jacob) Tijdens een etentje met Fastert en Edje vertelde Fastert heel enthousiast over CrossFit! Hij verkocht mij werkelijk het concept, en ik ben er met beide benen ingetuind. Een paar maanden later, abonnement opgezegd bij de fitnessclub en een 10-ritten kaart gekocht van FITTR en nooit meer achterom gekeken.

(Jany) Omdat Jacob en Edje al bij FITTR zaten, en het mij leuk leek door hun verhalen, ben ik een maand later een proefles gaan doen.

Hoe zijn jullie bij FITTR terecht gekomen? En waarom hebben jullie voor FITTR gekozen? 

(Jacob & Jany) Wij hebben in een aantal andere CrossFit boxen gekeken. Als je in Oosterhout woont, is FITTR de meest logische keuze maar dan moet de vibe ook goed zijn. Met onze dochter Jennifer is FITTR ook de meest praktische keuze. De sfeer bij FITTR is inderdaad gewoon leuk en gezellig. Daarnaast vinden wij de coaching top! 

Wat doen jullie in het dagelijks leven? 

(Jany) Assistent Officemanager bij een hang & sluitwerkfabrikant in Raamsdonksveer, (Jacob) Marketing Manager, ook bij een hang & sluitwerkfabrikant maar dan in Barendrecht. Concurrenten van elkaar!

Welke sport beoefenden jullie voordat jullie bij FITTR kwamen? In welke opzicht is CrossFit anders dan wat jullie voorheen deden?

(Jany) Sporten heb ik nog nooit leuk gevonden, maar ondanks dat heb ik toch nog jarenlang verschillende sportscholen gesponsord. Bij de laatste sportschool moest ik een afspraak maken en kreeg ik begeleiding. Daarnaast werd je gemeten en werd de voortgang bijgehouden. Dat vond ik erg prettig en was voor mij een stok achter de deur om te komen. Zeker ook als je uiteindelijk resultaat ziet, maar op een gegeven moment vond ik het niet zo leuk meer. Dankzij FITTR heb ik eindelijk, na al die jaren, een sport gevonden wat ik echt heel erg leuk vind! Daarom houd ik het ook nog steeds vol, zelfs in Coronatijd. FITTR zit nu in mijn systeem en ik kan er soms gewoon van balen als ik een keer niet kan sporten. En dat voor iemand die sporten nooit leuk heeft gevonden!

(Jacob) Ik heb altijd veel gesport. Heel lang geleden, honkbal en taekwondo o.a. met Fastert maar ook pleintjes basketbal waar ik Edje weer van ken. Nadat mijn schouder een paar keer uit de kom is geschoten ben ik meer gaan fitnessen.

(Jacob & Jany) Bij FITTR wordt goed gelet op je technische uitvoering en je houding.

Op welk resultaat, dat jullie bij FITTR hebben behaald, zijn jullie het meest trots?

(Jacob & Jany) Op alle fysieke vlakken grenzen verlegd, zowel op het gebied van kracht, gymnastiek en gewichtheffen. Nooit verwacht dat wij een handstand push-up of toes-to-bar zouden kunnen doen. Wij zijn ook zeer trots op onze garage. Tijdens de tweede lockdown hebben wij namelijk van onze garage een minibox gebouwd, met al het materiaal wat wij nodig hebben. Het is daarnaast heel leuk om dit CrossFit avontuur samen aan te gaan. Het is zelfs zo erg dat wij in het buitenland, affiliates zoeken dichtbij onze reisbestemming. Of met een dagje uit in Nederland dat wij dit combineren met een drop-in bij een andere CrossFit box. Hoe verslaafd is dat!

Wat is jullie ultieme CrossFit doel? 

(Jany) Mijn eerste doel was sowieso 1 keer in de week te gaan sporten, dat is nu dus, omdat het heel verslavend is, 4/5 keer geworden. Nu is mijn doel, double-unders beheersen, goede technische uitvoering van de skills en de bar muscle-up.

(Jacob) Sowieso lekker fit en blessurevrij blijven. Daarnaast mijzelf uitdagen op het gebied van snatchen, cleanen en de bar muscle-up.

Ook kennismaken met CrossFit?

Meld je direct aan voor een vrijblijvende proefles of kennismakingsgesprek