Namen: Inge Hermsen & Rico Meeusen
Aantal trainingen per week: Inge: 2, Rico: 3
Favoriete benchmark/workout: Beide vinden we over het algemeen de “girls” en “heroes” (benchmark workouts) super tof om te doen.

Hoe kwamen jullie in aanraking met CrossFit?

Inge: Toen ik in Oosterhout kwam wonen wilde ik meer dan alleen fitness in een saaie sportschool. Ik wilde altijd al een keer CrossFit proberen en na de sfeer te hebben geproefd bij FITTR wilde ik niet meer anders.

Rico: Ik ging met Inge mee voor een proefles bij FITTR zodat ze er niet alleen voor stond. Tja….en toen bleek ik het zelf ook gaaf te vinden.

Hoe zijn jullie bij FITTR terecht gekomen? En waarom hebben jullie voor FITTR gekozen?

We zijn bij de dichtstbijzijnde CrossFit box gaan kijken en dat was dus in Oosterhout. Na een proefles en een introductiekaart hadden we een goede indruk van de sfeer en de kwaliteit van de trainingen. Daarom zijn we ook niet meer bij andere CrossFit boxen gaan kijken.

Wat doen jullie in het dagelijks leven?

We werken beide bij Corbion in Gorinchem op de research en development afdeling. Dit is ook waar we elkaar 4.5 jaar geleden ontmoet hebben. Hier doen we onderzoek naar biobased producten op basis van melkzuur, denk hierbij aan coatings, lijmen, oplosbaar hechtdraad, bot schroeven etc..

Welke sport beoefenden jullie voordat jullie bij FITTR kwamen? In welk opzicht is CrossFit anders dan wat jullie voorheen deden?

Inge: Ik heb altijd gezwommen en toen ik 12 was ben ik gaan duiken. Niet alleen het sportduiken, maar ook het technisch duiken zoals ijsduiken, grotduiken en wrakduiken. Daarna ben ik de fitness wereld ingedoken. Toen ik met Rico ben gaan samenwonen zijn we bij FITTR gaan kijken. Dit doe ik nu 2x per week en daarnaast ga ik nog 2x per week bootcampen in Oosterhout.

Rico: Ik heb meerdere sporten uitgeprobeerd: voetballen, bowlen, honkbal, hardlopen en fitness. Op een gegeven moment werd fitness erg saai en ben ik gaan boulderen. Ondertussen ben ik alweer 2.5 jaar aan het CrossFitten en het verveelt nog steeds niet. Genoeg uitdaging en gezelligheid!

Op welk resultaat, dat jullie bij FITTR hebben behaald, zijn jullie het meest trots?

Inge: Eigenlijk elke keer weer als ik mezelf flink heb kunnen uitdagen, bijvoorbeeld met een nieuwe movement, een verbeterde tijd of met een zwaarder gewicht.

Rico: Iedere keer als er een nieuwe movement lukt geeft dat een super goed gevoel. Maar het meest trots ben ik toch nog wel op de Murph die ik vorig jaar gedaan heb. Het was toen wel de scaled-versie, dus laat de Rx-versie maar komen.

Wat is jullie ultieme CrossFit doel?

Inge: Double-unders, toes-to-bar en pull-ups zijn nog steeds een uitdaging, maar een muscle-up is toch echt wel het ultieme doel.

Rico: In het algemeen nieuwe movements blijven leren, maar laat ik beginnen met de handstand walk en muscle-up. Moet toch een keer lukken!

Ook kennismaken met een van onze trainingen?

Meld je direct aan voor een vrijblijvende proefles of kennismakingsgesprek!