Natuurlijk kunnen we duizenden redenen verzinnen waarom je vandaag nog zou moeten starten met CrossFit. Voor deze blog vroegen we aan onze community wat voor hen de reden is om bij onze CrossFit box te sporten. Hieronder staat de top 5 van redenen waarom je zou moeten starten met CrossFit:

1. De community

De community is misschien wel het belangrijkste onderdeel van iedere CrossFit box. De mensen maken de box. Ondanks dat je zelf het werk zult moeten doen, start en eindig je iedere workout met z’n allen. Je zult binnen no-time opgenomen worden in de gezelligheid van de box en zult samen met anderen aan je doelen werken. De high-fives zullen je om de oren vliegen.

“De community zie ik als het grootste verschil ten opzichte van een regulier fitnesscentrum. Het is er altijd gezellig en tijdens de trainingen motiveert iedereen elkaar om het beste uit zichzelf te halen, opgeven is dan echt geen optie.”  – Doreen van den Berg

 2. CrossFit is voor iedereen

Veel mensen denken dat CrossFit alleen voor echte krachtpatsers is, niets is echter minder waar. CrossFit is toegankelijk voor alle leeftijden en niveaus, tijdens de trainingen werken we namelijk op ‘hoge relatieve intensiteit’. Hiermee wordt bedoeld dat de intensiteit van de training wordt aangepast aan het individu, zodat in dezelfde training zowel een ervaren atleet als een startende atleet uitgedaagd wordt.

“Ik vond het een hele spannende uitdaging, omdat ik bang was dat ik niet sterk genoeg zou zijn. Maar het is zoveel leuker dan dat het zwaar is, ik krijg er enorm veel energie van.” – Fabienne Huisman

 3. Eindelijk écht fit worden

Je werkt aan algemene fitheid, onze specialisatie is dan ook om niet te specialiseren. Ons doel is om op zoveel mogelijk verschillende aspecten zo goed mogelijk uit de voeten te kunnen. Alle CrossFit trainingen zijn gebaseerd op functionele bewegingen, welke voortkomen uit weightlifting, endurance en gymnastics. Dit leidt tot meer kracht, een betere conditie en meer lichaamscontrole.

“Tijdens de trainingen richten we ons op verschillende elementen, zodat je echt allround fit wordt.” – Jordy Luiten

4. Altijd een nieuwe uitdaging

CrossFit staat voor altijd gevarieerde trainingen, eentonig wordt het dus nooit. Dit doen we om het lichaam te trainen om beter voorbereid te zijn op het onverwachte. Er zijn een aantal workouts, benchmarks genoemd, die eens in de zoveel tijd terugkeren om zo je progressie te meten.

Buiten het feit dat je een oefening altijd zwaarder, sneller en vaker uit kunt voeren zul je ook je uitdaging vinden in het aanleren en/of finetunen van technieken. Zo zul je regelmatig een “HOLY SHIT!-momentje” hebben omdat je bijvoorbeeld je eerste double-under hebt gemaakt!

“Je wilt steeds weer een stap verder als je iets nieuws geleerd hebt, dat werkt echt verslavend.” – Jordi van Schijndel

5. Je eigen Personal Trainer

Iedere training die je volgt is onder begeleiding van minimaal één gecertificeerde CrossFit trainer. Veel CrossFit trainers hebben een achtergrond in bijvoorbeeld powerliften, weightlifting, atletiek of turnen. Dit zorgt voor een berg aan kennis, die ze vol enthousiasme delen met iedereen die daarin geïnteresseerd is. Je zult veel trainers regelmatig zelf zien trainen, omdat ook zij elke dag een beetje beter willen worden.

“Er wordt veel tijd besteed aan het aanleren of verbeteren van technieken. Je hebt iedere training eigenlijk gewoon een personal trainer.” – Benthe van Bekhoven

Benieuwd of CrossFit iets voor jou is?

Plan direct een gratis proefles!

Gratis Proefles